Λίγα λόγια για το Smart Home

//Λίγα λόγια για το Smart Home

Λίγα λόγια για το Smart Home

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καταπληκτικό είναι το διαδίκτυο. Μας παρέχει πρόσβαση σε κάθε είδος  πληροφορίας με το πάτημα ενός κουμπιού. Ξέρατε όμως ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το σπίτι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα; Βεβαιως! Το μέλλον δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, αλλά είναι εδώ! Το σπίτι σας γίνεται πλέον έξυπνο!

Φανταστείτε ότι κάθε κομμάτι εξοπλισμού που έχετε στην κατοχή σας συνδέεται στο διαδίκτυο. Η τηλεόρασή, τα φώτα , η θέρμανση, ο θερμοσίφωνας, το πλυντήριο, η ηλεκτρική σκούπα και η λίστα συνεχίζεται… Όλα αυτά συνδέονται ασύρματα με το wi-fi και όλα ελέγχονται από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να το φαντάζεστε πλέον. Είναι πλέον πραγματικότητα. Και είναι όλα στα χέρι σας!

 

Ποια είναι τα καλύτερα έξυπνα προϊόντα στο σπίτι;

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μερικά, ωστόσο, ξεχωρίζουν και έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα για πολλούς ιδιοκτήτες.

Τι πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρει ένα έξυπνο σπίτι;

Μάλλον σκεφτόσαστε “Τι να τα κάνω όλα αυτά;, το σπίτι μου είναι μια χαρά όπως είναι” Είναι αλήθεια, αλλά η έξυπνη τεχνολογία στοχεύει να σας προσφέρει άνεση και ευκολία. Εδώ είναι μερικά από τα πολλά οφέλη που προσφέρει:

 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η ρύθμιση του θερμοστάτη σας από το γραφείο μπορεί να είναι μια ευλογία. Δεν θα γυρνάτε πλέον σε ένα κρύο και αφιλόξενο σπίτι. Εκτός από τον έλεγχο της θερμοκρασίας εξ αποστάσεως, οι περισσότεροι έξυπνοι θερμοστάτες παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας ολόκληρης της οικογένειας σας. Προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες  και ιδέες για τις ενεργειακές σας δαπάνες.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Καθώς οι εταιρείες γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο φιλικές  προς το περιβάλλον, έτσι και τα προϊόντα τους. Οι περισσότερες από τις νέες έξυπνες συσκευές χρησιμοποιούν ελάχιστη ενέργεια σε σχέση με τις παλαιότερες συσκευές  και κάνουν την ίδια δουλειά. Εξοικονόμηση ενέργειας λοιπόν, σημαίνει και εξοικονόμηση χρημάτων στους  λογαριασμούς.

 

Περισσότερη ασφάλεια

Η ασφάλεια πλέον στο σπίτι, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής μας. Πόσες φορές έχουμε φύγει από το σπίτι, κλειδώνοντας βιαστικά την εξώπορτα, γυρνώντας πίσω πέντε λεπτά αργότερα για να ελέγξουμε αν όντως την κλειδώσαμε ή αν έχουμε αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα η την ηλεκτρική κουζίνα και άλλες συσκευές γιατί απλά ήμασταν αφηρημένοι και ξεχάσαμε να τις απενεργοποιήσουμε; Με το smart home, μπορείτε απλά να ανοίξετε την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνό, να κλειδώσετε την πόρτα , αλλά και να ελέγξετε και όλες τις συσκευές του σπιτιού εξ’ αποστάσεως.

Επίσης  μια smart σκούπα, μπορεί να καθαρίζει το σπίτι σας χωρίς να είστε εκεί ή όταν είστε απασχολημένοι κάνοντας κάτι άλλο..

Μια άλλη συσκευή, που μπορεί να κάνει τη ζωή σας καλύτερη, είναι ο smart Θερμοστάτης. Είναι κομψός και εύκολος στη χρήση. Απλά τον ρυθμίζετε  μία φορά και τον αφήνετε να κάνει τα υπόλοιπα! Εξοικονομεί ενέργεια και σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες αλλά και αναφορές χρήσης για τη θέρμανση.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη χρήση των συσκευών που κάνετε, υπάρχουν πολλές συσκευές πλέον στη διάθεσή σας που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα, ασφάλεια και εργονομία. Η επιλογή είναι δική σας!

 

Βοηθοί φωνής

Επίσης για περισσότερη ακόμα ευκολία , υπάρχει ο βοηθός με τις φωνητικές εντολές και μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε  χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί ή φράση.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην αγορά σήμερα είναι το Amazon Echo, ή όπως το ονομάζει ο καθένας – Alexa.

Ομοίως με την Alexa, το Google Home μπορεί επίσης να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε και να παίξετε την αγαπημένη σας μουσική. Μπορεί επίσης να ελέγξει τις έξυπνες συσκευές. Επιπλέον, η Google σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε απευθείας κλήσεις προς τον Καναδά και τις Η.Π.Α μέσω του έξυπνου βοηθού δωρεάν! Το μόνο που έχετε να πείτε είναι “ΟΚ, Google.” ή “Hey, Google.” και ο κόσμος ανοίγει διάπλατα!

 

Ψηφιακοί βοηθοί και Τεχνητή νοημοσύνη

Το Alexa είναι λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την Amazon. Ήταν μια επανάσταση στις έξυπνες τεχνολογίες όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2014. Έκτοτε, η Amazon έχει πουλήσει πάνω από 19 εκατομμύρια έξυπνους ομιλητές.

Η Alexa μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε αναζήτηση μπορεί να έχετε, οποιαδήποτε ερώτηση έχετε ή οποιαδήποτε είδηση ​​μπορεί να σας ενδιαφέρει. Μπορεί να παίξει την αγαπημένη σας μουσική, να σας πει τις ειδήσεις, ακόμα και να ελέγχει τις άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής βοηθός φωνής είναι το Google Home. Βγήκε ένα χρόνο μετά την Alexa, και πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Μέχρι τώρα έχει πουλήσει ένα εκπληκτικό αριθμό 16 εκατομμύριων μονάδων!

Ο ελεγκτής-διανομέας του smarthome συνδέεται με όλες τις έξυπνες συσκευές σας και μπορεί να τις ελέγξει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι εύκολος στη χρήση. Απλά συνδέστε τον με το δρομολογητή σας, κάνετε τα βήματα που χρειάζονται και τελειώσατε. Τώρα, αντί να φροντίζετε εσείς το σπίτι σας, το σπίτι θα φροντίσει εσάς στη κυριολεξία.

 

Όταν ξυπνάτε το πρωί, το Smart home αυξάνει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη, έτσι ώστε να είναι ζεστά. Ενεργοποιεί  τα φώτα και ανάβει την κατάλληλη στιγμή την καφετιέρα. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι ζεστού φρέσκου καφέ, χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.

Μόλις φύγετε για τη δουλειά, θα απενεργοποιηθούν αυτόματα όλα τα φώτα και οι συσκευές, τα οποία δεν είναι απαραίτητα και θα σας εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και χρήματα.

Τα έξυπνα οικιακά προϊόντα μπορεί να φαίνονται αρχικά ασυνήθιστα ή δύσκολα, και χρειάζονται λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθούμε μαζί τους. Ωστόσο, ο σκοπός  τους είναι να διευκολύνουν τη ζωή μας κάνοντας τη διαβίωση μας πιο φιλική  προς το περιβάλλον, εξοικονομώντας  μας χρήματα, και προσφέροντας μας άνεση μέσω μιας διασκεδαστικής διαδικασίας!

By | 2020-03-04T14:37:40+00:00 Φεβρουάριος 14th, 2020|Νέα & ιδέες|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίγα λόγια για το Smart Home

About the Author: