Ντουλάπες υπνοδωματίου: Χρήσιμες συμβουλές

//Ντουλάπες υπνοδωματίου: Χρήσιμες συμβουλές

Ντουλάπες υπνοδωματίου: Χρήσιμες συμβουλές

Χρώματα για το δωμάτιο

Πιθανότατα, μια από τις συνηθέστερες προσπάθειες κατά τη δημιουργία ενός δωματίου είναι να υπάρχει σύμπτωση χρωμάτων, αποχρώσεων και υλικών. Λαμβάνοντας όμως υπόψη κυρίως τις διαφορετικές ποιότητες υλικών, αυτό συχνά καθίσταται αδύνατο. Έτσι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το αποτέλεσμα που προκύπτει με τις «σχεδόν» ίδιες αποχρώσεις και υλικά, δεν είναι το επιθυμητό. Απ’ την άλλη, η επιλογή όμορφων συνδυασμών ή αντιθέσεων, βοηθά για ένα ισορροπημένο και αισθητικά καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Ντουλάπες

Λόγω του ότι οι ντουλάπες έχουν μεγάλη επιφάνεια κάλυψης, οι πόρτες που καλύπτουν το χώρο αποθήκευσης έχουν μεγάλο όγκο και βάρος. Αυτό καθιστά αναγκαία τη διερεύνηση της ποιότητας του μηχανισμού στήριξης των πορτών τόσο στις ανοιγόμενες όσο και στις συρόμενες εφαρμογές. Όταν κανείς επιλέγει συρόμενη ντουλάπα, θα πρέπει να συνυπολογίσει το επιπρόσθετο βάθος που έχει η ντουλάπα λόγω των σιδηροδρόμων και του συρόμενου μηχανισμού. Ένας μέσος όρος συνολικού βάθους μίας ανοιγόμενης ντουλάπας είναι τα 60 εκ. ενώ σε μία συρόμενη αυτό αυξάνεται στα 68-70εκ.

Ο βασικός λόγος να επιλέξει κάποιος συρόμενη ντουλάπα συνήθως είναι η διακόσμηση. Λόγω του ότι στην πλειοψηφία των συρόμενων πορτών υπάρχει περιμετρικά ένα πλαίσιο αλουμινίου, υπάρχει η ευχέρεια να χρησιμοποιηθεί πληθώρα υλικών και χρωματισμών. Στις ανοιγόμενες πόρτες η αισθητική που μπορεί να δοθεί στο σύνολο είναι περιορισμένη, αφού η ντουλάπα χωρίζεται σε στενές κάθετες λωρίδες που έχουν πλάτος έως 60 εκ.

Αυτός ο περιορισμός υπάρχει λόγω του ότι μία ανοιγόμενη πόρτα «κρέμεται» σε μεντεσέδες, συνεπώς δεν είναι σωστό να κατασκευαστεί σε φάρδος μεγαλύτερο των 60 εκ. γιατί μπορεί να “κρεμάσει”. Η αναπόφευκτη αισθητική των μακρόστενων κάθετων λωρίδων μπορεί να τονιστεί διακοσμητικά με όμορφες μεγάλες κάθετες λαβές. Ταυτόχρονα, σε μια ανοιγόμενη ντουλάπα, ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης είναι τα πόμολα, οπότε αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο για να βρείτε αυτά που σας εκφράζουν και ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σας.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ανακαίνιση υπνοδωματίου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας !

Δείτε επίσης: Ανακαίνιση σπιτιού 

By | 2020-02-11T08:17:16+00:00 Ιούλιος 31st, 2018|Νέα & ιδέες|558 Σχόλια

About the Author:

Comments are closed.