Η σωστή ανακαίνιση κουζίνας !

//Η σωστή ανακαίνιση κουζίνας !

Η σωστή ανακαίνιση κουζίνας !

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να κάνετε τη σωστή ανακαίνιση κουζίνας, είναι το σχέδιο του πάγκου. Θέλετε η επιφάνεια να είναι λεία, ανησυχείτε για τους λεκέδες που θα μαζεύει ή απλώς σας ενδιαφέρει το στυλ; Ό,τι και να επιλέξετε, οι επιλογές στα έπιπλα κουζίνας είναι πολλές και σε πολύ προσιτές τιμές.

Καταρχάς, ένα βασικό στοιχείο στα έπιπλα κουζίνας είναι η ποιότητα του υλικού κατασκευής. Αυτό απαιτεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθαριότητά τους, καθώς είναι ελάχιστα αυτά που δεν χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα και συντήρηση.

Επίσης, όταν επιλέγετε έπιπλα κουζίνας, να έχετε στο μυαλό σας ότι υπάρχουν πολλών ειδών σχέδια αλλά δε χρειάζεται να είστε επιφυλακτικοί για τους συνδυασμούς που σας αρέσουν. Λάβετε απλώς υπόψη τις παρακάτω συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας για εσάς:

1. Ντουλάπια
Τα ντουλάπια είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος όταν μπαίνει στην κουζίνα. Μελετήστε ποιο είναι το στυλ που σας αρέσει περισσότερο ώστε η κουζίνα σας να σας ευχαριστεί πραγματικά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπολογίσετε το μέγεθος των επίπλων που έχετε ήδη στην κουζίνα και θέλετε να αντικαταστήσετε με τα καινούργια.

2. Ξύλο
Κάντε τη σωστή επιλογή στο ξύλο. Εδώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού το ξύλο με το πέρασμα του χρόνου απορροφάει την υγρασία από τους τοίχους όπου έχει τοποθετηθεί με αποτέλεσμα να φθείρεται. Το ξύλο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό.

3. Χρώματα
Στη συνέχεια, επιλέξτε τα χρώματα που θα φαίνονται καλύτερα στην κουζίνα σας, σε συνδυασμό με τους τοίχους σας. Μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

4. Φωτεινότητα
Ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες, είναι η φωτεινότητα. Διαλέξτε έπιπλα με ανοιχτά χρώματα, όταν έχετε μικρό χώρο στην κουζίνα σας (π.χ. λευκό), ενώ όταν η κουζίνα σας είναι μεγάλη, προτιμότερο θα ήταν να επιλέξετε σκούρα χρώματα (π.χ. καφέ).

5. Υλικό και στυλ
Το στυλ που θέλετε να έχουν τα έπιπλα κουζίνας επηρρεάζεται απο το υλικό αλλά και απο το σχέδιο που θέλετε να έχει η κουζίνα σας. Εάν θέλετε να δώσετε ένα κλασικό στυλ μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα με μασίφ ξύλο. Αν θέλετε ένα πιο νεοκλασικό στυλ, το ημι-μασίφ ξύλο, ο βακελίτης, το λάκα και ο καπλαμάς είναι τα ιδανικότερα.

Κάντε λοιπόν τη σωστή ανακαίνιση κουζίνας με έπιπλα που όχι μόνο ταιριάζουν στο στυλ σας αλλά και που αναδεικνύουν το χώρο !

Δείτε επίσης: Ανακαίνιση σπιτιού 

By | 2020-02-11T08:17:37+00:00 Ιούλιος 31st, 2019|Νέα & ιδέες|50 Σχόλια

About the Author:

Comments are closed.